1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Х Национално изложение по животновъдство в гр. Сливен

Х Национално изложение по животновъдство в гр. Сливен

Организатори тази година са ИАСРЖ с подкрепата на МЗХ и развъдни организации

Десетото национално изложение по животновъдство ще се проведе днес в Сливен. Организатори на изложението тази година са Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството с подкрепата на МЗХ и развъдни организации.

Поздрав към участниците и гостите ще отправи ансамбъла „Кукери от Пирина” и хора на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен. Официално откриване ще започне в 11.15 ч. Приветствие към участниците ще отправи и председателят на Комисията по земеделие и гори в Народното събрание Десислава Танева.

Директорът на Националната агенция по селекция и репродукция в животновъдството проф. Васил Николов ще представи лекция на тема „За прогреса в развъдната дейност на Република България”. Дефилето на животните и награждаване на призьорите: коне, говеда, овце, кози и кучета започва в 12 часа. От 12,30 до 14,30 ч. е официалната обиколка на павилионите, среща с участниците в изложението, награждаване на победителите.

В програмата на изложението е предвидена и презентация на тема "Нови, бързи тестове за ранно откриване на бременност и разгоненост на крави на 21-ия ден след осеменяването, субклиничен, клиничен мастит и кетоза".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.