1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Хибридите Метеор CL и Корал на МАЙ Семена получиха регистрация

Хибридите Метеор CL и Корал на МАЙ Семена получиха регистрация

Слънчогледът е стратегическа култура за турската семенарска компания

Разработените в Турция от МАЙ Семена слънчогледови хибриди 13MS201 CL (Метеор CL) и 12MS275 (Корал) са регистрирани и могат да се търгуват и сеят в 28-те страни от Европейския съюз.

В резултат на инвестициите, направени в Турция по отношение на изследователски и развойни дейности, МАЙ Семена предлага на международния пазар много важни продуктови решения за производителите на слънчоглед. През март 2015 г. успешно бяха финализирани необходимите официални регистрационни процедури за продажбата на разработените хибриди в изследователския и развоен център, намиращ се в Тракия, в 28-те страни от Европейския съюз.

Благодарение на одобрените от официалните власти регистрации, в зависимост от конкурентоспособните и технологически възможности на слънчогледовите хибриди Метеор CL и Корал, те се предлагат по едно и също време на слънчогледопроизводителите както от Турция, така и от ЕС.

МАЙ Семена притежава 296 регистрацирани сорта и хибрида към 2015 г., имайки правото да търгува на международния пазар с марката MAY.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.