1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Хибридите на Пионер – хит в Добруджа!

Хибридите на Пионер – хит в Добруджа!

Портфолио фарм доказа за пореден път потенциала на генетиката при царевица и слънчоглед

Портфолио Фарм на фирма Пионер събра край добруджанското село Паскалево земеделски стопани от региона, за да се запознаят с хитовите продукти при царевица и слънчоглед на компанията. Домакин на презентацията стана земеделска кооперация „Възраждане“ с председател Живко Желев. За трета година той извежда опити с хибридите на Пионер на 50 см междуредово разстояние. По този начин се запазва по-добре почвената влага и растенията издържат на високите температури, разясни Илиян Илиев, регионален агроном на Пионер.

Царевичните хибриди от продуктовата линия Optimum Aquamax за пореден път доказаха своите възможности при високи температури и засушаване. Като топ-хибриди се очертават P 9241, P 9175, P 9903, P 0023 и  P0216.

При слънчогледа най-утвърденият продукт е P 64LE25, който е реколтиран на над 50 % от площите в страната. Дава много добър добив с висока масленост, има стабилно представяне, подходящ е и за белене. Актуални и търсени са хибридите P 64LE113, P 64LE99, Р 64LL129. Оценката, която присъстващите земеделци дадоха на изведеното опитно поле Портфолио Фарм, е отлична.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.