1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. HL-TopMix – партньор на форума за месодайно говедовъдство Стекспо 2016

HL-TopMix – партньор на форума за месодайно говедовъдство Стекспо 2016

Компанията предлага цялостна концепция за изхранване на животните

В ямболското село Стефан Караджово се проведе първият по рода си форум „СТЕКСПО 2016 – тенденциите в месодайното говедовъдство на живо.“ Събитието събра на едно място теория и практика, чуждестранен опит и вкусна храна, приготвена с хубаво и качествено българско телешко месо.

HL-TopMix беше сред участниците в събитието и представи оптимални решения за изхранване на животните. Угояването е инвестиция, свързана с  употребата на висококачествени продукти за изхранване, приложени по правилния начин. Целта на HL-TopMix е да предложи цялостна концепция за всички фази на отглеждането на животните.

„Искаме да дадем продукти с много добро качество и с добри показатели така, че българските фермери да имат възможност да постигнат високи резултати. HL-TopMix предлага една концепция, адаптивна към пълноценното изхранване на животните. Стремим се към изграждане на добро портфолио, което да отговори на очакванията на фермерите. Освен комбинирани фуражи, произвеждаме протеинови и минерални, така че да удовлетворим изискванията на животните през фазите им на развитие и това да им осигури един добър здравен статус и рентабилност на стопанствата“, подчерта Албена Мирчева, маркетинг мениджър в HL-TopMix.

HL-TopMix несъмнено е една от най-успешните компании за производство на комбинирани фуражи в България. Преди около 2 години водещият производител и доставчик на специализирани храни за животни в Европа HL Hamburger Leistungsfutter GmbH стана партньор на HL-TopMix и това разкри нови възможности за производство на фуражи тук в България. 

„Щастливи сме, че намерихме сериозни партньори в лицето на фирма HL-TopMix в Българи. Не е проста задача да откриеш в други държави партньори, които да са в състояние да произвеждат тези специални продукти. Освен това сме много щастливи, че компанията HL-TopMix обръща подобаващо внимание за по-нататъшното образование и се фокусира върху консултацията на фермерите“, призна Хейку Корнарес, експерт по хранене в AGRAVIS Raiffeisen и продуктов мениджър в HL Hamburger Leistungsfutter, Германия. 

Албена Мирчева допълни, че безопасността на произвежданите храни за животни е важна и отговорна задача. Поради тази причина HL-TopMix инвестира в нова високотехнологична линия за производство на специализирани храни и добавки. Освен това експертизата е много важна за компанията. Немските ни партньори, работят с известни консултанти, с научни институти, където правят тестове на нови продукти и цялото това знание може да го предадем и на българските фермери, така че те да имат възможност да надградят знанията си на управление на фермата и да постигнат желаните резултати.

HL-TopMix предлага широка гама от продукти за различни видове и категории животни. Клиентите ни имат възможността да изберат фураж, който да осигури най-добрите резултати за тяхната ферма или стопанство. Продуктите ни са създадени да отговорят на нуждите на животните през всеки един етап от тяхното развитие, за да постигнат желаните резултати.

Поради все по-бързо развиващия се пазар и желанието да отговори на нуждите на пазара, HL-TopMix е изградила добре развита логистична мрежа, с която да гарантира бързи доставки на фуражи и суровини до посочен от клиента обект.

Специалистът по хранене на преживни животни Хейку Корнарес не пропусна да отбележи, че правилното хранене е една от причините за снижаване на разходите и получаване на по-висока ефективност и рентабилност в производството и увери, че амбициите на компанията са насочени към установяване на дългосрочни, коректни партньорски отношения с клиентите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.