1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Христо Цветанов: За нас е важно да се вземе адекватно решение на проблемите в сектор „Земеделие”

Христо Цветанов: За нас е важно да се вземе адекватно решение на проблемите в сектор „Земеделие”

Всичко е в ръцете на министъра на финансите и до сряда може протестите на земеделските производители да приключат

Всичко е в ръцете на министъра на финансите и до сряда може протестите на земеделските производители да приключат. Това каза пред агенция „Фокус” Христо Цветанов, председател на УС на Асоциация на земеделските производители в България и координатор на протестите на земеделските производители в района на Никопол, Свищов, Горна Студена.

„За нас е важно да се вземе адекватно решение на проблемите в сектор „Земеделие”. Забелязваме от Министерството на земеделието на храните, от парламентарната Комисия по земеделие и гори и от ДФ „Земеделие”, че има индикации за добра развръзка”, заяви Христо Цветанов.

В района на Никопол, Свищов, Горна Студена нещата са спокойни и днес няма да има шествие на земеделските производители по първокласния път Плевен – Русе. "Голяма част от колегите се отправиха с машините си към София, друга част са на позиции, но не предвиждаме шествие или други мероприятия, които да възпрепятстват движението", посочи Христо Цветанов.

В протестите в района дневно са участвали между 150 и 250 души. Машините са били между 60 и 120. "Дали ще продължи блокирането на пътища след шествието в София ще се реши на общия формат", допълни Цветанов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.