1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. ИАЛВ активно ще контролира цялата гроздоберна кампания с органите на реда

ИАЛВ активно ще контролира цялата гроздоберна кампания с органите на реда

Строго ще се съблюдава за документите за произход на гроздето, както и движението му от лозето до съответното винарско предприятие

„Нерегламентиран внос на винено грозде за преработка като краен продукт вино не влиза и няма да влезе в България”, заяви вчера, 31 август, на среща с лозари и винопроизводители в гр. Търговище изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев. Дискусията се състоя в Лозаро-винарски комплекс – гр. Търговоще, като присъстваха гроздо- и винопроизводители от областите Търговище, Разград и Шумен. Изпълнителният директор провежда вече втора седмица подобни срещи с цел предприемане на навременни мерки преди стартирането на гроздоберната кампания.
    
Г-н Коев заяви, че ИАЛВ активно ще контролира цялата гроздоберна кампания с органите на реда, за да няма нерегламентирани продажби и натиск на гроздопроизводителите от страна на прекупвачи. Строго ще се съблюдава за документите за произход на гроздето, както и движението му от лозето до съответното винарско предприятие. На срещата бяха обсъдени новите текстове в националното законодателство и облекченията, които са предвидени в тях, касаещи гроздо- и винопроизводителите. Изпълнителният директор прикани представителите на бранша за по-активно участие по мерките от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2008/2009 – 2013/2014.

На срещата участие взе още и проф. Пламен Моллов – председател на НЛВК.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.