1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Императорската гъба ще властва на фермерския фестивал пред МЗХГ

Императорската гъба ще властва на фермерския фестивал пред МЗХГ

„От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа

Императорската гъба ще властва на изданието на фермерския фестивал утре на 5 септември. Посетителите ще могат да дегустират биогъби шийтаке, отгледани на дъб: мариновани с годжи бери, мариновани с чесън, задушени с масълце и на скара. Основната дегустация е 12:00 часа, съобщиха организаторите. 
 
Специален гост за тази дегустация е Био Уей, производители на биогъби шийтаке по оригиналната японска технология: върху дъбови трупи. Шийтаке, отгледани така, са несравнимо по-вкусни и полезни от „синтетичните“ им посестрими. 
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30  до 18:30 часа пред министерството на земеделието, храните и горите. 
 
Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, биовино, биооцет, биочай, биогъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя. 
 
Запазена марка на фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.
Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие Биоселена в партньорство с Район „Красно село“ и Сдружение  „За Земята“ , както и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столичната община.
 
Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.