1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Иновации в хранителния бранш, дегустации на храни и напитки на националния фестивал „Семе българско“

Иновации в хранителния бранш, дегустации на храни и напитки на националния фестивал „Семе българско“

Специално място в дегустационната зона в парк „Казармите“ ще имат Фермерските пазари от Пловдив и София

Дегустации на различни храни, вина и напитки, здравословни ръчно приготвени деликатеси, шейкове, домашни био сокове и много изненади са подготвени за посетителите на Петия национален фестивал „Семе българско“ в Севлиево на 12 и 13 май. Специално място в дегустационната зона в парк „Казармите“ ще имат Фермерските пазари от Пловдив и София.

Гостите на фестивала могат да видят демонстрации на място или сами да приготвят желаните от тях здравословни храни и напитки. Всеки, който иска да се научи да готви, ще получи тази възможност от майстори- кулинари на домашни сладка и сокове, макаронени изделия, торти, млечни и пчелни продукти.

За технологиите на производство и как да разпознаем истинските био храни ще разкажат специалисти в бранша от Института по планинско животновъдство и земеделие в Троян, Института по земеделие и семезнание - Образцов чифлик Русе и Института по розата и етеричномаслените култури, град Казанлък.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.