1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Инспекторите на НАП в Стара Загора са проверили над 90 обекта за търговия и съхранение на зърнени култури

Инспекторите на НАП в Стара Загора са проверили над 90 обекта за търговия и съхранение на зърнени култури

Снимка:

Над 50% от фирмите търгуват само по банков път и не извършват продажби на дребно

Над 90 са проверените обекти за търговия и съхранение на зърнени култури от инспекторите на НАП в Стара Загора. 40% от тях са свързани с онлайн системата на НАП. По голямата част, над 50% от фирмите търгуват само по банков път и не извършват продажби на дребно. Останалите 10% са дерегистрирани по ДДС (4 фирми), или не съхраняват и не продават зърно и зърнени култури, информира Дарик.

Търговците на зърно са третата голяма група след тези на горива и фармацевтични продукти, за които изтече срока за изграждане на дистанционна връзка с Приходната агенция. За всички останали срокът за свързване на касовите апарати с НАП е 31 март 2012 г. Всеки заинтересован може да провери дали моделът на притежаваното фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за фискалните устройства, от интернет страницата на НАП - www.nap.bg, в „Свържете касовите си апарати с НАП".

От НАП напомнят на гражданите да изискват винаги касова бележка при закупуване на стока или услуга. При отказ или получаване на служебен вместо фискален бон, лицата могат да подадат своя сигнал на информационния телефон на НАП: 0700 18 700 на стойността на един градски разговор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.