1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Инж. Красимир Коев се срещна с лозари и винопроизводители във Велико Търново

Инж. Красимир Коев се срещна с лозари и винопроизводители във Велико Търново

Снимка:

Утре, 30.08.2011 г., изпълнителният директор на ИАЛВ ще посети гр. Русе

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев проведе среща с лозари и винопроизводители във Велико Търново. Срещата се състоя в заседателната зала на Областната администрация в града и е част от инициатива на ИАЛВ по повод набелязване на своевременни мерки и решаване на проблеми преди кампанията с цел избягване на грешки от предходни гроздоберни кампании.

Над 40 представители на бранша от района взеха участие във форума и споделиха, че се очаква много добра реколта през тази година. ИАЛВ съвместно с МВР ще осигурят безпрепятствено протичане на гроздоберната кампания, заяви г-н Коев. Голяма част от лозарите в района си договарят гроздовата продукция предварително и по този начин си осигуряват изкупуването на цялото й количество.

Форумът бе предшестван със среща и с областния управител доц. д-р Пенчо Пенчев. С него бе обсъдено състоянието на лозята в областта, контрола върху лозарството и винопроизводството и инициативите с цел подпомагане развитието на сектора по отношение мерките по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2008/2009 – 2013/2014 г.

В срещата участие взеха още проф. Пламен Моллов – председател на НЛВК, Станимир Стоянов – председател на Съюза на енолозите в България и Бранимир Мирчев – директор на ТД „Лоза и вино” – Плевен към ИАЛВ.

Утре, 30.08.2011 г., изпълнителният директор на ИАЛВ ще посети гр. Русе за поредната среща с бранша, която ще се състои от 10:00 часа в зала 1, намираща се в сградата на Областна администрация – Русе.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.