1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Исторически висок добив от захарно цвекло очакват в Русия

Исторически висок добив от захарно цвекло очакват в Русия

Според експерти в резултат на това захарта ще поевтинее

През тази година производителите на захарно цвекло в Русия ще получат исторически висок добив. В резултат на това захарта ще поевтинее, обещават експертите.

Рекордните добиви ще позволят да се произведат между 4,1 и 4,3 млн. т цвеклова захар, изчислиха от „Русагро”. Очаква се обаче тези прогнози да бъдат повишени още следващата седмица, съобщи председателят на Союзроссахар. В същото време финансовият директор на Sucden в Русия Глеб Тихомиров смята, че производството на захар може да достигне 4,5 млн. т. Потреблението на захар в Русия е 5,5-5,6 млн. тона захар годишно, а дефицитът се покрива от внос. През миналия сезон от вносна суровина са произведени 2,3 млн. т захар. Огромната реколта тази година обаче ще позволи това количество да падне до 1 млн. тона, пише в.Монитор

В края на 2011 г. Русия може да разполага с рекордно количество захар за цялата си история в размер на 3,1 млн. т.  Русия се намира в петицата на най-големите вносители на тръстикова захар, затова вътрешните цени силно зависят от външните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.