1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Изкупуването на черешите ще става срещу документ за собственост

Изкупуването на черешите ще става срещу документ за собственост

Контрол по организацията и изкупуването на черешите ще осъществяват органите на РУ на МВР – Кюстендил

Кметът на Кюстендил издаде заповед за организацията на черешовата кампания в областта, съобщиха от пресцентъра на общината предаде агенция „Фокус”. Със заповед № РД00 – 601 от 20 май тази година на кмета на Община Кюстендил, на основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА, чл. 28, ал.1 и 2, чл.29, ал.1, т.1, б.”в” от Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кюстендил и във връзка с предстоящата кампания по изкупуване на черешите се отрежда: Дирекция “Земеделие, гори и стопански дейности”, съгласувано с кметовете на кметства и кметските наместници, да определят местата за изкупуване на череши, като се спазят изискванията за организация и безопасност на движението. Молби за разкриване на пунктове за изкупуване на череши да се подават в деловодството на Община Кюстендил от 25 май тази година. Към молбата да се прилага удостоверение за актуално съдебно състояние на фирмата към датата на подаване на молбата.

Разрешителното за разкриване на пункт за изкупуване на череши да се издава след заплащане на такса, съгласно чл.29, ал.1, т.1, б.”в” от цитираната по-горе Наредба в размер на 15.20 лв./кв.м на месец. Копие от разрешителното да се постави на видно място в пунктовете за изкупуване. Изкупуването на черешите да става срещу представен от предаващия черешите документ за собственост, договор за наем на имота или служебна бележка, издадена от кмета на населеното място или кметския наместник.

Изкупвателните фирми да издават на лицата, продаващи череши, документ за изкупеното количество, закупен и заверен от Община Кюстендил, съгласно изискванията на Закона за счетоводството. Изкупуването да се осъществява от 09.00 ч. до 22.00 ч.  При наемане на берачи собствениците на черешови насаждения да осигуряват непрекъснато техен представител сред тях, който да ги придвижва от и до изходния пункт в началото и края на работния ден. Работният ден за бране на череши да бъде от 8.00 ч. до 20.00 ч. Контрол по организацията и изкупуването на черешите ще осъществяват органите на РУ на МВР – Кюстендил, РД на Гранична полиция Кюстендил, ОП „Охрана”, съвместно с дирекция “Земеделие, гори и стопанските дейности”, кметовете и кметските наместници. На нарушителите на заповедта ще се съставят актове по ЗАНН. При повторно нарушение ще се отнема разрешителното.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.