Изтича срокът за подаване на заявки за участиe в конкурса за "Най-добро домашно вино"

Събитието се провежда за поредна година в Асеновград и отново се очаква да се включат, както утвърдени имена, така и новатори в сферата

До края на седмицата (15 януари) се приемат заявките за участиe в конкурса за "Най-добро домашно вино" реколта 2015, припомнят от община Асеновград. Награден фонд в общ размер над 900 лева и две 50-литрови бурета ще получат победителите в надпреварата.

Събитието се провежда за поредна година в Асеновград и отново се очаква да се включат, както утвърдени имена, така и новатори в сферата. В конкурса могат да участват производители на бели и червени вина от реколта 2015 г.

Изискване е напитката да бъде бистра и налята в стъклени бутилки. Важно условие е пред журито участниците да предложат само собствени реколти от божествената напитка. В конкурса нямат право да вземат участие вина, произведени от грозде от „директни“ сортове. Не могат да бъдат включени и такива, които са изкуствено ароматизирани.

Участниците са длъжни да посочат сорта или сортовете. От всяко вино, предложено за участие в надпреварата, производителят трябва да притежава количество от най-малко 30 бутилки. Проби /три бутилки/ трябва да бъдат предоставени на организаторите 15 дни преди датата на конкурса.

Най-доброто домашно вино за 2015 г. ще се определи от дегустационна комисия, съставена от специалисти. Сред членовете й ще са представители на Национален институт за изследване и контрол на вина и спиртни напитки-София, Университет по хранителни технологии-Пловдив, Изпълнителна агенция по лозата и виното-София и други.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.