1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Какви са перспективите на “синьото” злато в България?

Какви са перспективите на “синьото” злато в България?

Боровинките във фокуса на InteliFresh 2019 – От градината до щанда на 22 февруари 2019 в Пловдив

Отглеждането и реализацията на боровинки е сред специалните акценти на второто издание на форума за реализация на плодове и зеленчуци InteliFresh 2019 – От градината до щанда - 2019, който ще се състои на 22 февруари в хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив.

Събитието ще срещне производителите в бранша с всички големи търговски вериги в България други български и чуждестранни търговци, преработватели и доставчици на технологии и услуги.

ИнтелиАгро проучва бизнеса с боровинки вече над две години, за да може да задоволи глада за информация в сектора. В началото на лятото ИнтелиАгро ще организира първата работна среща за инвеститори „Как да управляваме успешно бизнеса с боровинки?”. Програмата, в която ще вземат участие хора с богат опит от различни части на Европа, събира успешни фермери и най-добрите доставчици на посадъчен материал и оборудване. За желаещите да вникнат в тънкостите на производството е предвидено и пътуване за обмяна на опит в Сърбия.

blueberries_2_627

По пътя на синьото злато
Материалът е част от Inteli AgroBook 2019. За трета година изданието следи тенденциите на пазарите на селскостопанска продукция и събира информация и аналитична експертиза. Тази година фокусът е  изцяло в сектор „Плодове и зеленчуци“ в подкрепа на амбициите България да се  върне на световната търговска карта в бранша. Inteli AgroBook 2019 ще се разпространява единствено като подарък ексклузивно сред участниците на InteliFresh 2019 – От градината до щанда. Участието в InteliFresh 2019 е само с предварителна регистрация на www.agroevents.eu

Крайният срок за записвания е сряда, 20 февруари.  За връзка с организаторите: 0899 911 597 и office@inteliagro.bg

InteliFresh 2019 и Inteli AgroBook 2019 се осъществяват с официалното партньорство на Посолството на Кралство Нидерландия в България и с подкрепата на ДСК Агро, Евро Ферт, МЕТРО, Кауфланд България и Билла България. Медийни партньори са Агро ТВ, Блумбърг ТВ България, Фермер, сп. Агрокомпас, в. „Български фермер“, Синор, Агро Пловдив, Агроновините и Агротелеграф.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.