1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Какво ще гледате в неделя по АГРО ТВ

Какво ще гледате в неделя по АГРО ТВ

В "Ние, зърнопроизводителите" тази седмица - гостуваме на земеделците от Добрич

 

Акцент на неделната агротема на Мирела Спасова са модернизирани ферми за ефективно животновъдство. Съвременните технологии в сектора все повече навлизат в българските ферми. Това помага за оптимизацията на работния процес и води към рентабилност на производството. Трудностите пред българските животновъди не са малко, но въпреки това те се опитват да модернизират и осъвременяват технологиите в стопанствата си. Експерт в оборудването на животновъдни стопанства коментира, че фермерите все повече вярват в дългосрочната перспектива и очакват възвращаемост на инвестициите си и стабилен бизнес.

Модуларната ставка коментира Ваня Манолова. Материалът е провокиран от Наредба 26 и последният Консултативен съвет по животновъдство. „Грижата за малките и средни стопанства  и директните продажби  е на път да се превърне в непреходна приказка:  цел на новата ОСП,  шанс  за туризъм, който предлага традиционни, чисти храни от мястото на отдих, залага на характерното за нашите ширини,  предимства при  точкуването по Европейските програми,които бранят типичните дарове и екология на конкретните райони и ги пазят от обезлюдяване“, пише авторът.

В 18.00 ч. в предаването „Говори България“ Ваня Манолова показва багри, красоти, гозби от Източните Родопи, но и изчезващи села в района.

Какви са очакванията на агробизнеса за бързото решаване на неотложни проблеми – обзор с участието на агрожурналисти – гледайте предаването „Брюксел в превод“ в 20:30 ч. с водещ Валентина Спасова.

В "Ние, зърнопроизводителите" тази седмица - гостуваме на земеделците от Добрич. Какви са резултатите след жътвата на слънчогледа, как протича кампанията по създаване на масиви за ползване и поредната доброволна акция "Хляб на мира" в Генерал Тошево. Всичко това - в предаването тази неделя точно в 20.00 часа, с водещ Петя Петкова.

Приятни минути с програмата на АГРО ТВ в неделния ден!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.