1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд?

Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд?

Акценти в програмата

Малкият производител в голямата търговска верига – лесен или труден е този процес? Всички гледни точки събира Анета Божидарова – в поредното издание на предаването „Земеделие на фокус“ - на 13 октомври /събота/  от 06:40 ч.


Малко по-късно темите в предаването АГРОФОРУМ в 07:30 ч. ще събудят любопитството ви: Ексклузивно от Австрия. Близо до Виена журито на конкурса Трактор на годината участва в едно от ключовите събития преди да вземе финално решение кои ще са победителите. И още: Казват, че работата със земята облагородява и подмладява. Дали това е така - ще проверим, гостувайки в землището на село Коньово, където беше прибрана много добра реколта от силажна царевица.

В съботния ден точно в 18:00 ч. по АГРО ТВ може да гледате още: Обзор с най-важните теми от изминалата седмица: Удължават срока за обсъждане на Проектозакона за поземлените отношения. И още – поглед към тютюнопроизводството – за новата реколта, изкупната кампания и новата Обща селскостопанска политика. Също - знае ли българският потребител разликите между говеждото и телешкото месо? 

Сеитбената кампания у нас не протича с оптимални темпове заради засушаването. Пропуснати са агротехническите срокове вследствие на неблагоприятни за сезонните почвообработки  условия. Подробностите ще научите от Цветелина Влайкова в рубриката НОВИНА +.  В неделя Kоментарът на Анета Божидарова е посветен на заразните болести по животните. 

В съботната Aгротема Мирела Спасова пита "Коя е най-добрата месодайна порода?".  Вижте съветите на международния експерт Тодор Арбов. В неделната Aгротема ще ви покажем демонстрационно производство на кисело мляко в Момчиловци.  

Защо Марсел Моос остави покрайнините на Цюрих и се засели в Дряновското с. Косарка, купи си детската градина и си направи къща? Как Дряновските височини понасят на алпийските му кози и защо не би продавал мляко в България? Очаквания преди първата доилня за алпийски кози у нас да отвори врати. Ще научите за разликата в планините и цените на млякото в България, Швейцария, Холандия и Германия, както и за архитектурата  на старите възрожденски къщи в Дряново, с. Ганчовец и с. Гостилица, където има най-много английски семейства.  А също - и за  Дряновския манастир. Това може да видите във второто издание, посветено на даровете от община Дряново, в "Говори България"- неделя, 14 октомври от 18:00 ч.

В предаването „Ние, зърнопроизводителите“ тази седмица - бъдещето на Общата селскостопанска политика. Гости по темата - Светлана Боянова от Института за агростратегии и иновации и Ася Гочева от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Какви са изводите от организираните информационни срещи за стопаните в рамките на септември? Гледайте предаването тази неделя 14 октомври, точно в 20:00 ч. 

Ще поскъпнат ли хранителните продукти? Има ли предпоставки за по-високи цени? Отговорите търси Валентина Спасова в предаването „Брюксел в превод“ в неделя, в 20:30 ч.

Приятен уикенд с АГРО ТВ!

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.