Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд?

Акценти в програмата

Поредното издание на „Земеделие на фокус“ е с вкус на шипков мармалад. Герои в предаването са семейство преработватели от региона на Враца. Бъдете пред екраните тази събота – 03 ноември, от 06:40 ч. или гледайте онлайн излъчването на www.agrotv.bg .

Темите в предаването АГРОФОРУМ в 07:30 часа ще събудят любопитството ви: Институтите към Селскостопанската академия демонстрираха даровете на своите райони. Трансгранична трудова борса в гр. Видин. И още: Добри практики за зелени градове.

В по-късните часове на съботния ден по АГРО ТВ може да гледате: Обзор с най-важните теми от изминалата седмица: Земеделските евродепутати набелязват мерки за ограничаване концентрацията на земеделска земя в новата Обща селскостопанска политика. Също - анализ за развитието на земеделието и тенденциите на стоковите пазари.

В събота и неделя коментари по горещи теми от седмицата. Валентина Спасова разсъждава над това как държавата сама си залага бомби със закъснител. В неделя Kоментарът е посветен на продажбата на земя на чужденци.
В съботната Агротема ще ви потопим в атмосферата на Празника на еленския бут.  В неделната Aгротема Мирела Спасова разказва за село Смилян.

Как една равнинна френска порода месодайни овце, Ил Дьо Франс се адаптира към свободната паша и бульона от 45 билки на висопланинската база на Петрохан, на Института по животновъдни науки в Костинброд. Вземете си учебниците за българското кисело мляко и закваската му, с авторски колектив: „Бабите на Българския запад“. Ще опитаме мляко от месодайна порода овце, ще срещнем учените с овчарите. Води ни Директорът на Института в Костинброд доц. Иван Янчев. И още много „ум назаем“ в 5 интервюта с от директорите на институтите на ССА: генофонда и заплахите, бюджет и проекти, кой да води във връзката - учените и бизнесът. Не пропускайте  предаването "Говори България" с водещ Ваня Манолова тази неделя, от 18.00 ч.
 
Африканската чума по свинете - големият проблем за европейското животновъдство. Какъв е опитът в другите страни? Темата разисква Валентина Спасова в предаването „Брюксел в превод“ в неделя, в 20:30 ч.

Приятен уикенд с АГРО ТВ!

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.