1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд

Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд

Акценти в програмата

В поредното издание на предаването "Земеделие на фокус" говорят зеленчукопроизводителите. Събеседник на Анета Божидарова е 36-годишният Васил Илиев от пловдивското село Катуница. Той разказва за порочните практики на борсите и тържищата у нас - прекупвачите се регистрират като земеделски производители и продават наравно с реалните стопани. "Всичко опира до контрол. Прекупвачите могат да бъдат спрени", категоричен е Васил.“ Бъдете пред екраните тази събота – 29 септември, от 06:40 ч. или гледайте онлайн излъчването на www.agrotv.bg .

Темите в предаването АГРОФОРУМ в 07:30 часа ще събудят любопитството ви: Как най-правилно да се подберат селскостопанските машини, за да имаме качествена, бърза и в срокове обработка на почвата. От това ще зависи качеството на бъдещата реколта. Все по-екологични, мощни и комфортни стават машините, предназначени за строителния сектор.
Рекордна маневреност и икономичност допълват характеристиките на моделите, представени тази година на специализирано изложение в Пловдив. Някои от машините са универсални, с приложение и в земеделието.

В по-късните часове на съботния ден по АГРО ТВ може да гледате: Обзор с най-важните теми от изминалата седмица: Фермери отправиха препоръки към новия Закон за животновъдство. Ловци от Русе протестираха през седмицата.  И още - дуалният модел на обучение у нас буксува.

В събота и неделя – коментари по горещи теми от седмицата. Валентина Спасова разсъждава над  поскъпването на хляба и действията политическите "шменти капели", както тя сама ги нарича. В неделя Kоментарът е посветен на фермерските пазари и на съдбата им у нас.

В съботната Aгротема Мирела Спасова  разказва за трудностите пред преработвателите на прясно мляко в Родопите. В неделната Aгротема ще видите  посещението на Светлозара Димитрова в село Момино, където беше направена демонстрация на комбинирана инсталация за производство на топла вода чрез възобновяеми енергийни източници.

Как българинът да не яде по-лоша храна под един и същи етикет от другите страни в ЕС? Докладът, приет от ЕП, не е достатъчен, ако няма европейски регламент за храните, а дотогава е нужен закон. Една от българските версии предлага Явор Гечев, председател на Националния съюз на земеделските кооперации в България. Той е гост в предаването „Говори България“, а темата прелива в морето „Произведено в България“, с вълни от плодове, зеленчуци и млечни произведения, които предлагат нашите общини. Не пропускайте предаването тази неделя, от 18.00 ч.

В предаването "Ние, зърнопроизводителите" тази седмица - защо трябва да се приеме Закон за браншовите организации? Обръщаме внимание и на най-актуалното, свързано със Закона за земята. Гледайте тази неделя- точно в 20:00 часа.
Стратегическият план в новата ОСП - как де се подберат приоритетите. Трудността да се дефинира що е това "малък фермер" и още по-трудно -"истински фермер". Как евросубсидиите да се насочват към жизнеспособни проекти, носещи добавена стойност? В студиото са доц. Огнян Боюклиев и Красимир Кумчев - фермер.  Гледайте предаването „Брюксел в превод“ в неделя, в 20:30 ч - с водещ Валентина Спасова.

Приятен уикенд с АГРО ТВ!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.