1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Китайската страна проявява интерес към българското биологично земеделие

Китайската страна проявява интерес към българското биологично земеделие

Снимка:

Това заяви министър Греков след проведено работно посещение в Китай

Китай проявява интерес към традиционни български продукти като мляко, мед и вино. Това каза земеделският министър Димитър Греков. Той беше част от българската делегация, която се завърна от работно посещение късно снощи.

Българското земеделие беше представено в Китай от земеделския министър  по време на агротърговски форум за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, съобщи "Нова телевизия".

„Търсят големи площи, които да бъдат закупувани, а знаете комасацията в нашата страна върви много трудно. По-склонни сме в тази област да продаваме готова продукция, отколкото да се продава земя”, коментира Греков. 

Според министъра, китайската страна има интерес и към българското биологично земеделие, което е отваряне на вратата в тази посока. Преди дни министърът на земеделието обяви, че Китай проявява интерес и към селскостопанската ни продукция. Той уточни, че се водят разговори и за износ на гранули концентрирана люцерна, която е високоефективен фураж. Китайците искали и наше месо – агнешко, конско и телешко.

„Китайският пазар е необятен и ние не бихме могли да доставим необходимите количества, но въпреки това съществува интерес към българската продукция“, обясни Димитър Греков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.