1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Корейски бизнесмени планират да инвестират в биологично земеделие във Видинския регион

Корейски бизнесмени планират да инвестират в биологично земеделие във Видинския регион

Снимка:

Това бе съобщено на среща на областния управител Кръстьо Спасов и посланика на Република Корея у нас - Шин Мен-хо

Бизнесмени от Южна Корея планират да инвестират в биологично земеделие и животновъдство във Видинския регион. Това бе съобщено на среща на областния управител Кръстьо Спасов и посланика на Република Корея у нас - Шин Мен-хо, във Видин, пише БТА.

Корейските бизнесмени имат конкретен инвестиционен интерес към развиване на органичното птицевъдство, тъй като в сферата на селското стопанство България се ползва с голям авторитет в Република Корея.

Областният управител на Видин и посланикът на Република Корея обсъдиха и перспективите в строителството, инфраструктурата и комуникациите, като посланик Шин Мен-хо не изключи инвеститорски интерес от страна на корейски компании и в тези области на развитие. На срещата Кръстьо Спасов посочи, че основен приоритет в развитието на региона е възстановяването на транспортните връзки по суша, въздух и вода.

Като по-важни идейни проекти за развитието на Видински регион бяха представени - изграждането на магистрален път Видин - Враца до магистрала "Хемус"; строителството на тунел под прохода "Петрохан"; модернизацията на жп линията Видин - София; възстановяването на летище Видин като летателна площадка; изграждането на панорамен крайдунавски път от Видин до Силистра и пълноценното използване на река Дунав за товарни и пътнически превози.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.