1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Косад Семанс с нова селекция на Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич

Косад Семанс с нова селекция на Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич

Снимка:

Тя е гаранция за сигурен и висок добив

За поредна година Косад Семанс участва на „Борсата за семена и посадъчен материал“ в Добрич. Компанията предлага алтернативни възможности на земеделските производители за пролетната кампания в основните зърнени култури с акцент царевица. Много голям интерес има към групите от 300 до 350-360 по ФАО. Интересен сегмент в ранната генетика е, че фермерите могат да разчитат на ранно прибиране, ниска влага, бърза продажба на по-добри цени. В група от 350 до 420 по ФАО хибридите на Косад Семанс са най-атрактивни, където фермерите залагат на високи добиви, с бързо отдаване на влага и стабилен резултат.

Косад Семанс провокира интереса на зърнопроизводителите с DUO SYSTEM в сегмента производство на силаж. Това са продукти, които дават количествена и енергийна маса, която се използва от производителите на животинска продукция. В ранната група е циклоксидим устойчивата царевица – отлично решение за справяне с балура и троскота.

На опитни полета през миналата година Косад Семанс е отчела много добри добиви, адекватни на резултатите получени от масови полета. В региона на Добруджа са отчетени от 750 до 1250 кг/дка.

Косад Семанс предлага два сегмента слънчогледови хибриди–Clearfield и конвенционални, устойчиви на класическите болести и на новите раси мана. Генетиката на компанията е адаптивна към климатичните условия на България, благодарение на зоната, където се извършват тестовите опити, а именно във Франция, обясни продуктовият мениджър Александър Костов. Той допълни, че селекцията напълно кореспондира с очакванията на земеделските производители за висок и качествен добив.

Косад Семанс успешно налага соргото като култура с важно икономическо значение и като алтернатива на царевицата. За изтеклата година SUPER SILE 18 или SUPER SILE 20 на масови полета са дали уникални резултати от 5 600-6100 тона от декар.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.