1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Ловци са унищожили близо 90 дка с посеви с пшеница край русенското село Червена вода

Ловци са унищожили близо 90 дка с посеви с пшеница край русенското село Червена вода

По думите на собствениците, нанесените щети са за над 15 000 лева

Ловци с джипове са унищожили близо 90 дка с посеви с пшеница край русенското село Червена вода. По думите на собствениците, нанесените от джиповете щети са за над 15 000 лева. Стопаните от Русенско настояват земеделският министър да предприеме мерки за опазване на посевите, информира БНТ.

В края на миналата година ловци преминали през нивата на Георги Дърмонджиев и баща му на път за близката гора. Според тях следите от двата джипа били пресни. Георги подал сигнал в полицията, когато видял ловците да излизат от гората. Пристигналият екип отвел всички в русенската полиция, за да дадат обяснения по случая.

Георги и баща му тепърва ще изчисляват на каква стойност възлизат щетите. По думите им, няма да могат да напръскат цялата пшеница, защото машините може да се счупят в дълбоките бразди, оставени от гумите на джиповете. Освен това част от реколтата им вече е унищожена

От полицията в Русе не са установили нарушения от тяхната компетенция и затова са предали случая на Регионалната дирекция по горите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.