1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Лозовите масиви във Видинско ще бъдат охранявани от органите на реда

Лозовите масиви във Видинско ще бъдат охранявани от органите на реда

Определени са местата, където ще се извършва търговия с грозде

До момента във Видин няма подадени сигнали за извършени противоправни деяния със селскостопанска продукция. Органите на реда са предприели съответните мерки ситуацията да остане спокойна и по време на гроздобера, съобщи за радио „Фокус” комисар Ваньо Димитров, началник сектор „Охранителна полиция” към Областната дирекция на МВР-Видин.

Ежеседмично се провеждат срещи в тази връзка и с кметовете на общини и кметства. „Жътвата вече премина без някакви съществени нарушения или кражби. Предстои прибирането на слънчогледа, царевицата и гроздобера”, посочи той. Съвместно с кметските управници по отделните общини са определени местата, където ще се извършва търговия с грозде. За община Видин мястото е обичайното – пред паметника на „Хр. Ботев".

Навсякъде, където има големи лозови масиви, е осигурена охрана, подчерта комисар Димитров. За масивите от царевица или слънчоглед такива мерки не са предвидени. Направен е списък с всички складове и места, където ще се съхранява продукцията и там ще бъдат извършвани проверки на охраната, а при наличие на пропуски в охранителната дейност собствениците ще бъдат уведомявани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.