1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. МЕГАФОЛ СПАСИ СЛЪНЧОГЛЕДА МИ

МЕГАФОЛ СПАСИ СЛЪНЧОГЛЕДА МИ

Тодор Генов е впечатлен от ефекта на антистрес биостимулатора, който е „върнал към живота“ неговите слънчогледови посеви само за две седмици

МЕГАФОЛ е уникална комбинация между листен тор и биостимулатор, която не само подхранва културите, но и ги предпазва от стрес.

За специалистите от Булагро АД, официалният представител на италианските продукти за хранене на растенията VALAGRO, усмивката на лицето на доволен клиент е най-голямото признание за добре свършена работа. Ето какво сподели земеделският производител Тодор Генов от с. Землен, общ. Раднево за уникалния антистресов биостимулатор МЕГАФОЛ:

"По препоръка на търговския представител на Булагро, приложих Мегафол в началото на месец юни на два блока слънчоглед, които страдаха от изключително силен стрес в резултат на хербицидно пръскане и почти ги бяхме отписали. Честно казано бях скептичен, че продуктът може да им повлияе на този етап. Две седмици по-късно ефектът беше поразителен - растенията пораснаха, пуснаха листа и направиха пити, придобиха по-тъмен цвят. Използвах Мегафол за първи път и бях впечатлен от ефекта му. След слънчогледа го приложих и на 800 дка ориз, който също беше в хербициден стрес от Пулсар. Само след три дни оризът се възстанови напълно."

Според агронома на Булагро – Стоян Стоянов, тайната на Мегафол се крие в уникалния му състав. „Valagro много държат на 100-процентовия натурален състав на своите продукти. Мегафол е произведен от множество пречистени и концентрирани натурални съставки от растителни екстракти. Състои се от над 400 натурални хранителни вещества, всяко от които растенията могат да избират кога и как да използват, в зависимост от това какво им е нужно. Това води до широка ефективна сфера на приложение. За да се предотврати хербицидния стрес, аз препоръчвам третиране с Мегафол едновременно с хербицида в доза 150 мл/дка.“

Мегафол може да се използва за намаляване влиянието на специфични стресове (напр. измръзване, задушаване на корена, плевели, градушки, засушаване, преовлажняване) и помага на растенията бързо и ефективно да преодолеят задържането в растежа си. Използван редовно, Мегафол осигурява балансиран и продуктивен растеж на културите. Препоръчителната доза на приложение (листно) е 200 - 250 мл/дка при стресови състояния. Може да се правят повторни приложения според нуждата. Продължителност на ефектите: както повечето регулатори, ефектите траят 14 - 21 дни, в зависимост от условията на растеж. В крайна сметка растението метаболизира продукта и реагира на своята среда (компенсаторен растеж), след като продуктът е бил усвоен. Следователно, повторни приложения на всеки 10 до 20 дни може да са желани, ако стресовите състояния продължават или за допълнително интензифициране на производството.

Пълна информация за продукта можете да получите от официалния вносител на Valagro за България:
Булагро АД

тел. 042 / 600 171 ; 0888 00 40 60
e-mail: office@bulagro.com
www.bulagro.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.