1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Международно изложение на говеда от черношарена порода в Сливен

Международно изложение на говеда от черношарена порода в Сливен

Амбицията на организаторите е то да се превърне в традиционно

Международно изложение на говеда от черношарена порода се открива днес в Сливен, предаде радио „Фокус”.

Организатори на събитието са Националния говедовъден съюз и Националната асоциация по развъждане на породата. Сто животни от България, Германия, Гърция, Италия, Косово и Норвегия се събират в Сливен на говедовъдния форум. В рамките на изложението ще бъде организирано дефиле за животните, дискусия по млечно говедовъдство, както и презентация на различни фирми, обслужващи животновъдството.

Животните, участващи в дефилето, ще бъдат оценени от компетентно жури от трима съдии – двама българи и представител на Германия. Най–доброто животно ще получи голяма награда. Освен това ще се проведе и томбола, а победителят в нея ще получи теле на 10 месеца, съобщи председателят на Националната развъдна асоциация на черношарената порода Ангел Йонов.

Амбицията на организаторите на изложението е то да се превърне в традиционно, а победителите в него да участват в международни изложения. Събитието в Сливен се организира с помощта на Съюза на говедовъдите от Саксония и се финансира от ЕС по проект, защитен от браншовите организации.

Вижте програмата на изложението в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.