1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Министър Греков: 10-15% от тютюнопроизводителите са фиктивни

Министър Греков: 10-15% от тютюнопроизводителите са фиктивни

Снимка:

Предвиждат се законови промени

10-15% от тютюнопроизводителите са фиктивни, заяви земеделският министър Димитър Греков. „Предвиждаме законови промени, свързани с тютюнопроизводството. Необходимо е създаването на организации на тютюнопроизводителите, освен това трябва и да се засили контрола по отношение на семенния материал за тютюн", посочи още той.

Държавата ще гарантира пълното изкупуване на цялото количество тютюн. Това заяви Греков в ефира на “Нова телевизия”. По думите му министерството ще направи всичко възможно за изкупуването на тютюна, най-малкото на цената, която е била през миналата година - около 5,5 - 6 лева, коментира Греков.

Един от проблемите в бранша е голямото количество тютюн, смята министърът, така се стига до там, че голяма част от земеделците са произвели повече от това, което са сключили като договори.

В същото време средствата са ограничени и “ще бъдат разпределени дори и между такива тютюнопроизводители, които не са произвели тютюн, т.е. има кухи квоти и парите могат да отидат при хора, които източват тези пари, без да произвеждат тютюн", посочи още министърът.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.