1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Министър Найденов се срещна с жители от област Кюстендил

Министър Найденов се срещна с жители от област Кюстендил

Снимка:

Той призова земеделските стопаните от района към сдружаване

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов посетиха гр. Кюстендил, за да направят оценка на приключилата черешова кампания. В програмата на двамата министри бе включена обиколка на предприятие за сушени плодове собственост на Андон Андонов в с. Раздавица, област Кюстендил.

Вицепремиерът и министър Найденов се запознаха също и с проблемите на жителите от района по време на среща в с. Драговищица.

Министър Найденов призова стопаните от района към сдружаване, тъй като в бъдещия програмен период на Общата селскостопанска политика 2014-2020 г. ще се акцентира именно на сдружаването на земеделските стопанства. Всички техническите разходи по издръжката му ще бъдат поети от Европейския съюз, в това число наем на сграден фонд, заплати на персонала, осигуровки и др. „Това би улеснило воденето на счетоводството на сдружението, тъй като то ще може да си наеме счетоводител, които да поеме осчетоводяването на сметките на всички, членуващи в него”, посочи министър Найденов и обясни, че неговата заплата също би се поела, като разход от ЕС.

Министър Найденов призова земеделските производители и за редовно плащане на данъци. Той обясни, че за да може държавата да подпомага фермерите, трябва да има приходи, а тези приходи идват от плащане на данъци”. В момента те плащат най-ниския данък в страната в размер на едва 4%, поясни още министърът.

В рамките на посещението си министърът се запозна и с кандидатите на ПП ГЕРБ  за кметове от област Кюстендил.

Срещата в областта се организира от г-н Валентин Микев, депутат от ПП ГЕРБ, като на провелите се мероприятия присъства и областният управител на Кюстендил г-н Любомир Анчев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.