Министър Станков се срещна с животновъди в Пловдив

Снимка:

Основна тема на срещата беше развитието на високопродуктивното млечно говедовъдство в България

Министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков присъства на среща с животновъди, на която основна тема бе развитието на високопродуктивното млечно говедовъдство в България. Срещата се проведе в Пловдив, по инициатива на Управителните съвети на Асоциацията за развъждане на черношарената порода говеда в България и Националният съюз на говедовъдите в България.

Министър Станков подчерта важността на приемането на закон за браншовите организации, който да подпомогне износа на месо и млечни продукти от България за чужбина.

На срещата беше обсъдено още предоставянето на земи от Държавния поземелен фонд в полза на животновъдите, както и  темата за идентификацията и имунопрофилактиката на животни и сключването на договори между частнопрактикуващите ветеринарни лекари и животновъди.

Дискутирани бяха още предложения за стимулиране на дейността на Развъдната асоциация на черношарената порода говеда, производството и контрола на груби фуражи, както и  персепктива за развитието на млечното говедовъдство.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.