1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Мирослав Найденов: Няма конфликт на интереси при изработването на интернет страницата на ПРСР

Мирослав Найденов: Няма конфликт на интереси при изработването на интернет страницата на ПРСР

Снимка:

Изпълнителят е избран чрез малка обществена поръчка въз основа на най-ниската предложена цена

Няма конфликт на интереси в обществената поръчка на Министерството на земеделието за реклама на Програмата за развитие на селските райони в социалните мрежи. Това заяви по време на парламентарния контрол министър Мирослав Найденов. Той беше питан от депутата социалист Петър Курумбашев за това, след като поръчката за 47.5 хил. лв. беше спечелена от фирма на 25-годишната Кристина Спасова, бивш пиар на Агенцията по безопасност на храните. 

Найденов поясни, че не намира конфликт на интереси, защото Спасова и нейните подчинени не са били служители на министерството, а на "държавна контролна агенция, която няма нищо общо с администрацията, управляваща Програмата за развитие на селските райони", пише "Дневник".

Министърът отбеляза, че изпълнителят е избран чрез малка обществена поръчка въз основа на най-ниската предложена цена. Негово задължение е било да поддържа профили на програмата в социалните мрежи "Фейсбук" и "Туитър", да ги обновява всекидневно, да трупа архив и да подготвя експертни отговори на запитвания. До този момент за услугата са платени 15 хил. лв. без ДДС, каза Найденов. Той поясни, че рекламата в социалните мрежи е необходими заради интереса на многото млади фермери. 

По повод другата спорна обществена поръчка - за разработка на софтуер, подобен на безплатната програма "Скайп", Найденов повтори, че мотивът е сигурността на информацията. Фонд "Земеделие" годишно разплаща по 2 млрд. лв., затова мерките за криптиране на информация имат обяснение, каза той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.