1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Митинг организират тютюнопроизводители от района на Гоце Делчев

Митинг организират тютюнопроизводители от района на Гоце Делчев

Събитието ще се проведе на площада в град Хаджидимово от 11.00 часа на 21 януари

Тютюнопроизводители от района на Гоце Делчев организират митинг, който ще се проведе в събота, 21 януари. Това съобщи основният организатор на митинга Иван Сабахлъков, предаде радио “Фокус”.

Събитието ще се проведе на площада в град Хаджидимово от 11.00 часа и на него ще присъстват както тютюнопроизводители от региона, така също и зеленчукопроизводители, зърнопроизводители и животновъди. От няколко дни организаторите разлепват покани за участие в проявата в различните населени места от региона. Целта на митинга е да се отбележи десетата юбилейна година, откакто в областта се провеждат протести на тютюнопроизводителите, както и да се даде гласност на проблемите на бранша в момента.

Днес, 19 януари, се навършва една година от протеста на тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско, който се проведе на пътя Гоце Делчев – Гърмен. Преди една година повече от 2000 тютюнопроизводители се бяха събрали на протест, по време на който обаче напрежението ескалира, стигна се до блокиране на главния път Банско – Гоце Делчев – ГКПП Илинден, а един от организаторите получи инфаркт и почина по време на протестните действия. Паметта на починалия Мехмед Метушев ще бъде почетена с едноминутно мълчание и по време на планирания за събота митинг в Хаджидимово.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.