1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Младите хора у нас са заинтересовани от идеята да се реализират в агросектора

Младите хора у нас са заинтересовани от идеята да се реализират в агросектора

Снимка:

Липсва достатъчно информация за възможностите за бизнес, които отрасълът предлага

Младите хора у нас са заинтересовани от идеята да се реализират в агросектора, но нямат достатъчна информация за възможностите за бизнес, които отрасълът предлага. Това стана ясно на специален тридневен форум „Стартирай бизнес в България“, който се провежда в УНСС, съобщава agrotv.bg. Липсата на финансови ресурси, а понякога и на смелост са сред останалите причини студентите да се отнасят по-предпазливо към сферата на земеделието.

Основната цел на форума е студенти, младежи и представители на бизнеса от цялата страна да споделят, дискутират и създават идеи по водещите икономически проблеми в страната.

Публичните лекции са разделени на три тематични панела: "Държавно подпомагане", "Банков сектор" и "Реален сектор". Лектори са представители на централната изпълнителна власт, банковите институции и частния сектор, сред които доц. Петър Чобанов, министър на финансите, проф. Иван Данов, министър на инвестиционното проектиране и др.

След лекциите се провеждат обучения, водени от специалисти от авторитетни компании с богат практически опит, по темите: „Пътят за осъществяване на бизнес идеите ни“, „Стартиране на бизнес с нулев бюджет“ и „Кандидатстване по европроекти“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.