1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Млекопреработвателите настояват у нас да се наложи пълна забрана за използване на растителни мазнини в млечните продукти

Млекопреработвателите настояват у нас да се наложи пълна забрана за използване на растителни мазнини в млечните продукти

240 са млекопреработвателните фирми у нас

Млекопреработвателите настояват у нас да се наложи пълна забрана за използване на растителни мазнини в млечните продукти. Те отрекоха помежду им да има сключен картел за изкупуване на суровината.

Производителите на млечни продукти излязоха с опровержение. То е резултат от неофициален списък, разпространяващ се в интернет и в различни медии, според който това са фирми, които лъжат потребителите, влагайки растителни мазнини в млечните си продукти. Предложението от бранша е категорично.

240 са млекопреработвателните фирми у нас. Представителите на бранша обаче не знаят каква част от тях легално влагат растителни мазнини и правят имитиращи продукти, но твърдят, че 60 на сто от сиренето на пазара е фалшиво и то се прави от 10 фирми. Методът на контрол трябва да се промени. Така ще стане ясно кой продава сирене за 4 лева и твърди, че то е направено само от мляко, допълват от бранша.

Гледаайте подробности в новините на телевизия Агро ТВ.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.