1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Млекопроизводители протестираха пред мандра в село Самораново

Млекопроизводители протестираха пред мандра в село Самораново

Собствениците на мандрата им дължат около 130 000 лв.

На 03.12.2009 г. 20 млекопроизводители протестираха пред мандра в село Самораново. Причината е, че от няколко месеца те не са си получавали пари за продукцията си. Според Димитър Капсузов, един от млекопроизводителите, собствениците на мандрата им дължат около 130 000 лв. “Млякото го събират и пласират по магазините, а на нас няма кой да плати“, алармира Капсузов. В момента дори не знаят кой стопанисва мандрата. Все още никои не е дошъл да разговаря с протестиращите. „Не се знае кой е шефа, мандрата сега не работи, защото спряхме да продаваме мляко“, допълни Капсузов.

Вчера и днес никои от млекопроизводителите в региона не е продал мляко на мандрата. Капзусов е категоричен, че ако трябва така ще е през целия месец. Има хора, които трябва да получат по 20 000 лв. „Как да работим без пари“, попита Капсузов. Собственик на мандра "Киана" бе Кирил Димитров. По информация и на кметът на село Самораново-Николай Ангарев, фирмата е продадена на трима души. Млекопроизводителите издирват Димитров от няколко месеца.

По късно същият ден, протестиращите се оттеглиха след преговори с началника на РУ на МВР в Дупница Райчо Омерски. Ръководителят на протестиращите Иван Гавазки, съобщи че Райчо Омерски ги е помолил да напуснат мястото, за да не ги гонят насила. Той им е обяснил, че тъй като не са уведомили полицията за протеста и нямат разрешение от кмета, млекопроизводителите са в нарушение. Иван Гавазки допълни, че Райчо Омерски е поел ангажимент да набави нужната информация, за да стане ясно кои действително са истинските собственици на мандрата. Докато не разберем, ние няма как да заведем и делото срещу тях, поясни Иван Гавазки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.