1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Много добра реколта от праскови отчитат производители от Сливен

Много добра реколта от праскови отчитат производители от Сливен

Снимка:

Очаква се кампанията по събиране на праскови да приключи в края на септември

Производителите на праскови от Сливен успяха да реализират своята продукция на няколко външни пазара, съобщи Коста Петров, председател на сдружение „Българска праскова” – Сливен, цитиран от Агенция "Фокус". Той допълни, че производителите от Сливен се радват на изключително успешна година.

За първи път през последните 20 години производители от България са успели да реализират продукция на външни пазари. За първи път от години е изнесена праскова за Русия, изнесена е и праскова за Букурещ. На ден само сливенското сдружение е стигало до 15 – 18 тона праскова за износ за Букурещ. Очаква се няколко камиона да бъдат изнесени и за Беларус.

През тази година реколтата е била много добра, като някои от производителите са успели да реализират продукция от около 4 тона от декар. Коста Петров допълни, че благодарение на Министерството на земеделието и храните, което е оказало помощ на производителите, са успели да отчетат една много добра година. Очаква се кампанията по събиране на праскови да приключи в края на септември.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.