1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Monsanto е поставена на 43-то място за 2015 от DiversityInc в Топ 50 на фирмите за многообразие на работната сила

Monsanto е поставена на 43-то място за 2015 от DiversityInc в Топ 50 на фирмите за многообразие на работната сила

Компанията формира все по-разнообразна гама от служители с различни умения

За осма поредна година, DiversityInc® оценява високо компанията Monsanto заради ангажимента й към многообразието и включването на работната сила, като номинира компанията за устойчиво земеделие в списъка на 50-те топ компании за 2015 г.  Diversity® класира Monsanto на 43-то място - с три места по-напред след 46-тото място през 2014 г. 

"Приобщаващата политика на Monsanto допринася за развитие на иновациите и създава основата за разработване на различни решения на най-големите предизвикателства пред селското стопанство", казва Мелиса Харпър, вицепрезидент на Monsanto, Глобално привличане на таланти /Global Talent Acquisition/, многообразие и включване и съвместимост на човешките ресурси. "За нас е чест да бъдем оценени отново от DiversityInc заради умението ни да насърчаваме културата и поведението, за да могат хората да покажат своята същност и желание за работа. 

Председателят и главен изпълнителен директор на Monsanto, Хю Грант подчерта, че разнообразните перспективи и изслушването на различни гледни точки имат водещо значение за посрещане на предизвикателствата за устойчив растеж и за осигуряване на достатъчно храна за един нарастващ свят, който ще надхвърли 9 милиарда души към 2050 година.

"Многообразната и талантлива работна сила, представляваща всички земеделски производители, заинтересованите страни и общности, които обслужваме, е от жизненоважно значение за способността на Monsanto да помогне за изхранването на увеличаващото се население в света", казва г-н Грант. "Възприемането на широк кръг от гледни точки и опит ни позволява да изграждаме силни партньорства, необходими за намиране на решения на глобалните предизвикателства."

Включвайки Monsanto в списъка, DiversityInc посочва изключителното лидерство на компанията, инициативите за развитие на талантите, значителните ресурси от служители и ангажимента за подкрепа на общностите в света. 

Monsanto формира все по-разнообразна гама от служители с различни умения и използва система от показатели за ефективна комуникация на значението на многообразието на служителите", заяви главният изпълнителен директор на DiversityInc Люк Висконти. "При сегашното ръководство, компанията е подобрила своите инициативи за развитие на таланти, и по-специално своята менторска програма."

Класирането на всяка фирма в проучването се основава на обективен анализ на 183 отделни фактора, въз основа на данни от проучване с 300 въпроса. За да участват в класацията, компаниите трябва да имат най-малко 1000 служители, базирани в САЩ и трябва да попълнят анкетата, която е разделена на четири области: Talent Pipeline, Равнопоставено развитие на талантите /Equitable Talent Development/, формиране на лидерство /CEO/Leadership Commitment/ и многообразие на работната сила /Supplier Diversity/.

Трети страни продължават да признават Monsanto като компания с ясна гражданска позиция и предпочитан работодател. До този момент през 2015 г., Monsanto е призната за Много добро място за работа /Great Place to Work®/ в осем страни в света, като една от най-уважаваните компании /World’s Most Admired Companies/ в света от Forbes® Magazine, една от 100-те корпорации с гражданска позиция /100 Best Corporate Citizens/ от CR Magazine, и като топ работодател /Top Employer/ за LGBT Equality /равенство на половете/ от Human Rights Campaign™. В допълнение, през 2014 г. Monsanto е призната за едно от най-добрите многонационални работни места в света, най-добро място за работа /Great Place To Work®/ в 10 страни, Топ работодател от Science™ Magazine, както и като една от 50 най-интелигентни компании в света. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.