1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. МЗХ се договори с Националната лозаро-винарска камара за реализация на обща маркетингова стратегия

МЗХ се договори с Националната лозаро-винарска камара за реализация на обща маркетингова стратегия

Снимка:

Това стана ясно по време на среща на зам.-министър д-р Цветан Димитров с председателя на НЛВК проф. д-р Пламен Моллов

Министерство на земеделието и храните се договори с Националната лозаро-винарска камара за реализация на обща маркетингова стратегия. Това стана ясно по време на срещата на зам.-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров с председателя на Националната лозаро-винарска камара проф.  д-р Пламен Моллов в МЗХ. По време на срещата бяха обсъдени въпроси във връзка със стратегическото планиране на бранша през новия програмен период на Общата селскостопанска политика 2014-2020 г., както и за състоянието на лозовите масиви.

От страна на министерството бе предложено на следващите заседания на групата на високо ниво за лозаро-винарския сектор към Европейската комисия в Брюксел да вземе участие и представител от Националната лозаро-винарска камара. Зам.-министър Димитров информира, че досега се е състояла само една среща на високо равнище, която е била за запознаване на ЕК със становищата на държавите за развитие на сектора до 2020 г. По отношение на количествата на лозовите площи бяха дискутирани начините и механизмите за тяхното запазване през следващия програмен период (2014-2020 г.).

В срещата взеха участие и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозарство и винарство инж. Красимир Коев и Управителният съвет на Националната лозаро-винарска камара.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.