1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. На 15 и 16 февруари 2024 г. в Баку ще стартира "II Международен агробизнес форум"

На 15 и 16 февруари 2024 г. в Баку ще стартира "II Международен агробизнес форум"

Събитието ще стане факт благодарение на съвместните усилия на "AGRO TV Azerbaijan" и KOBSKA

През предходната година между февруари и март се проведе форум, на който повече от 55 местни и чуждестранни компании представиха своите продукти. Събитието привлече над 600 участници и послужи като място за срещи на известни компании както в азербайджанския, така и в световния селскостопански сектор. Той също така улесни множество продуктивни B2B и B2C срещи.

Говорейки на "II Turkic States Agro Business Forum", проведен в Баку, Доган Башаран, главен изпълнителен директор на "AGRO TV Türkiye" и "AGRO TV Azerbaijan", подчерта значението на форума, привеждайки го в съответствие с по-широката визия на турските лидери за региона. Той заяви: "Този форум е ключова цел на събитието. Тези търговски форуми редовно ще се провеждат в Узбекистан и няколко други страни. Точно както и през предходната година, KOBSKA и AGRO TV ще водят това значимо събитие. Нашата цел е да привлечем инвеститори в Азербайджан и да улесним разширяването на азербайджанските компании в други страни, насърчавайки увеличаването на търговията. По този начин се превръщаме в катализатори за агробизнес връзки в региона и между тюркоезичните нации."

Председателят на KOBSKA Нигар Аласгарова подчерта, че форумът през 2024 г. ще бъде организиран в по-голям мащаб и ще включва по-ангажираща програма в сравнение с миналата година, като основната му цел е да засили сътрудничеството между предприемачите.

Основната цел на организирането на изложението, което допълнително ще укрепи турско-азербайджанското партньорство в областта на търговията, е да подкрепи микро и малките предприятия, активни в сектора на гражданската икономика. Това включва увеличаване на възможностите за продажби на малки и средни дъщерни дружества, насърчаване на приятелството между азербайджанските и турските дъщерни дружества на МСП и популяризиране на техните услуги и продукти.

Заслужава да се отбележи, че след форума в Баку водещите компании в областта съвместно ще организират пътувания, като първото е насрочено за 19-20 февруари в Ташкент. Те ще участват в Elxalq Agro Business Forum, отваряйки нови пазари и допълнително укрепвайки общата перспектива на турскоезичния свят.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.