1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. На 28 ноември земеделските производители обявяват ефективни протестни действия в цялата страна

На 28 ноември земеделските производители обявяват ефективни протестни действия в цялата страна

Те ще изразят недоволството си с изкарване на машини и хора по указани маршрути

От 10 часа на 28 ноември обявяваме начало на ефективни протестни действия в цялата страна. Това съобщават от Национален комитет за протестни действия на неправителствени организации от сектор „Земеделие". Недоволството си земеделците ще изразят с изкарване на машини и хора по указани маршрути и последващо затваряне на пътища и гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Преди седмица неправителствените организации от сектор „Земеделие" дадоха срок на управляващите в нарочна декларация да преразгледат и променят внесеният закон за Национален бюджет за 2012 г., в частност предложената финансова рамка за сектор „Земеделие".

През този период не се осъществи диалог и затова, водени от своята последователност, принципност и решимост от националния комитет, в който членуват Асоциация на земеделските производители в България, Национална асоциация на зърнопроизводителите, Българска асоциация на собствениците на земеделски земи, Национален съюз на земеделските кооперациите в България, Национална асоциация на тютюнопроизводителите 2010 и Българска асоциация на фермерите, взимат решението да излязат на улицата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.