1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. На 4 ноември в Интер Експо Центъра в София стартират Международните Хранителни изложения 2020

На 4 ноември в Интер Експо Центъра в София стартират Международните Хранителни изложения 2020

Те ще се проведат при изключителни мерки за сигурност, спазвайки всички указания на здравните власти относно успешното справяне с пандемията от COVID-19

Международните Хранителни изложения 2020: Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк, Салон на виното ще се проведат в периода от 4 до 7 ноември 2020 в Интер Експо Център. Най-значимите събития за хранително-вкусовия сектор ще отворят врати при изключителни мерки за сигурност, спазвайки всички указания на здравните власти относно успешното справяне с пандемията от COVID-19.

Организаторите на изложенията на хранително-вкусовия бранш гарантират за създаване на стриктна организация за спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително използване на защитна маска за лице от участниците, работещите и посетителите на изложенията,

 „За да няма струпване и опашки и за гладкото придвижване, сме предвидили „умно въвеждане“ на входа на залите, контролиращо човекопотока”, коментират организаторите. Разработена е Crowd management-система, осъществяваща входно-изходния режим, чрез обозначаване на входовете и изходите и указване на посока за движение. За осигуряване на необходимата дистанция, е увеличен размерът на пътеките между щандовете. Извън задължителните мерки за сигурност ще бъдат поставени термокамери за индивидуално мерене на температурата на всеки посетител.

Изложбеният център осигурява и интелигентно управление на вентилационните системи.

„За наше щастие разполагаме с много добри вентилационни системи. Всяка зала има автономна инсталация, като подаването на свеж въздух се разминава с изсмукания, за да не се върти през вентилацията“, подчерта управителят на изложбения център Ивайло Иванов.

Големият обем на въздуха в изложбените халета, високи над 10 м, е допълнителна предпоставка за сигурна и безопасна среда.

„Икономиката, за да е на ниво, има нужда да работи. Смятам, че противоепидемичните мерки трябва да са разбираеми и да се затварят места само, които наистина са рискови. В момента преценката на здравните власти е много по-трезва. Посещението на изложбен център от какъвто тип сме ние, не е по-рисково от който и да е магазин за хранителни стоки“, категоричен е Ивайло Иванов.

В резултат на положените през последните месеци усилия, изложенията ще заемат четири зали. Щандове ще разположат над 200 изложители, представените брандове надхвърлят 500. Участие са потвърдили компании от различни области на хранително-вкусовата индустрия. Сред машините и технологиите ще открием разнообразни предложения за пакетиране, етикетиране и опаковане. С колективни участия се впускат български месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, биопроизводители. В Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното ще вземе участие и Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. А в специално обособената БИО ЗОНА ще бъдат разположение сертифицирани био продукти.

И тази година от 4 до 7 ноември Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното дават ясна заявка, при спазване на всички необходими мерки за сигурност и безопасност, отново да бъдат водещите бизнес форуми в ХВП сектора, които да съберат на едно място професионалистите и водещите компании, помагайки им да обменят опит и знания за новите тенденции в хранителната индустрия.

Посетителите могат да използват онлайн платформата на Интер Експо Център за регистрация, което ще им осигури и безплатно посещение.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.