1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. На остров Тасос с Косад Семанс България

На остров Тасос с Косад Семанс България

В пътуването се включиха фермери, които засяха рапичния хибрид SIRTAKI CS

В ранните часове на дъждовното утро на 9 октомври два автобуса с клиентите на Косад Семанс България, които тази година засяха новия рапичен хибрид на френската компания – SIRTAKI CS, се отправиха към една от желаните морски дестинации – гръцкия остров Тасос. Дългият път не успя да сломи ентусиазма на пътуващите, които за награда успяха да се насладят на красивия залез, плавайки с ферибот от пристанище Керамоти до Тасос.

На следващата сутрин гостите се отправиха на туристическа обиколка, която включи посещение на амфитеатъра, намиращ се над пристанището в Лименас и църквата Панагия, кръстена на покровителката на града – Дева Мария. Те успяха да посетят и една от локалните фабрики за зехтин и да се запознаят подробно с процеса на производство.

През останалото свободно време екипа на Косад реши да демонстрира пред своите гости риболовните си умения. След часове, прекарани на гръцкия бряг, беше направен първият и единствен улов от регионалния представител за Югоизточна България на Косад Семанс Марин Христов.

Официалната вечеря, разбира се, започна под звуците на популярния гръцки танц Сиртаки. Домакините бяха подсигурили жива музика и танци, които гарантираха доброто настроение на групата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.