1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Набират мостри за ІІІ китайско международно изложение за чай

Набират мостри за ІІІ китайско международно изложение за чай

Събитието ще се проведе в периода 14-16 май 2019 г. в Международния изложбен център, Ханджоу

Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) набира мостри от български компании, производителки на чай и разтворимо кафе за участие в Третото китайско международно изложение за чай (The 3rd China International Tea Expo, CITE). Експото предлага щанд от 200 м2 за 16-те държави от ЦИЕ, като Министерството на земеделието и селските райони на Китай (МАРА) ще осигури необходимата подкрепа за заявилите участие до 15 март държави. МАРА и местното правителство на провинция Джъдзян са организатори и спонсори на събитието.

ІІІ китайско международно изложение за чай ще се проведе в периода 14-16 май 2019 г. в Международния изложбен център, Ханджоу, в рамките на ІV среща на министрите на земеделието на Китай и ЦИЕ, съпътствано от поредната среща на Консултативния съвет на ЦНСССКЦИЕ и ХІV форум за агро-търговия и икономическо сътрудничество между Китай и ЦИЕ.

С лайтмотива за здравословната и ароматна напитка в богатата китайска култура, Чаеното изложение цели да стимулира търговията с чай и кафе, да създаде възможности за сътрудничество и да засили международния технологичен и културен обмен между индустриите за чай и кафе. Експото събира производители, експерти и любители на напитките, създавайки празник за сетивата у всеки посетител. Очаква се в него да участват от 100 до 500 компании, производители на чай, кафе и разтворими напитки и да бъде посетено между 5000 и 20 000 души.

Обемът на търговията с чай на ІІ китайско международно изложение за чай се е увеличил от 67,8 млн. юана през 2017-а на 103 млн. юана ($ 16,2 милиона) през 2018 г. Повече от 4000 сделки са били сключени и близо 100 тона чай продадени по време на 5-дневното събитие за миналата година. Според организаторите, повече от 1500 китайски и чуждестранни чаени предприятия са участвали в изложението, присъствалите са над 150 000.

Разходите по организацията, транспортирането и експонирането на мострите в изложението е за сметка на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа. За контакти: http://china2ceec.org/bg/Contact

След приключване на експото мострите ще бъдат изложени и в Панаира за продукти от ЦИЕ в Нинбо през юни, както и в постоянната експозиция на 16+1 Павилиона към офиса за връзки на ЦНСССКЦИЕ в Нинбо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.