1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Над 170 сорта домати се отглеждат в зеленчукова градина край Балчик

Над 170 сорта домати се отглеждат в зеленчукова градина край Балчик

Собственикът залага на редки, уникални и нетрадиционни сортове, събирани от цял свят

Над 170 сорта домати се отглеждат в зеленчукова градина край Балчик. Вече пет години собственикът Николай Канавров залага на редки, уникални и нетрадиционни сортове, събирани от цял свят.

Домати от различни страни и континенти, с различен цвят и форма могат да се открият в зеленчукова градина от 12 декара, разположена край Балчик. Отглеждането им започва преди пет години като на шега и сега се превръща в атрактивен и необичаен бизнес, разказва Николай Канавров. Защото най-редките и уникални домати не се берат и не се продават, а служат само за показване – своеобразна експозиция от 170  сорта.

Семената за доматите са събирани по най-различни начини. Част от тях носят туристи от чужбина, които са се запознали с необичайната страст на Николай за създаване на уникална градина от домати.

Освен домати за атракция, тук се гледат и домати за консумация. В зеленчуковата градина е ангажирано цялото семейство заедно с двете деца. По думите на Николай Канавров най-вкусният домат е добре узрелият слънчев домат.

Автор Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.