1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Нарушения в германска кравеферма

Нарушения в германска кравеферма

Преди няколко месеца проверка във фермата е установила замърсяване на почвата и подпочвените води

Масивни нарушения на нормите за хигиена и здравето на животните откри германската полиция при проверка в голяма кравеферма в северната част на страната. Стопанството е било набелязано, защото е имало съмнения за състоянието на говедата.

Преди няколко месеца проверка във фермата е установила замърсяване на почвата и подпочвените води, както и нерегламентирано боравене с опасни отпадъци. Още тогава са наложени глоби и е започнало наказателно производство срещу собственика, без обаче това да доведе до промяна.

При новата акция на полицията, в която са участвали и представители на ветеринарните власти, са открити пет крави, които са били в толкова лошо здравословно състояние, че е трябвало да бъдат умъртвени на място. Голяма част от останалите над 700 крави били в окаяно състояние.

Освен това оборите били силно замърсени, без достатъчно осветление и не достатъчно големи. Кравите раждали телетата на гол бетонен под.

В силозите за фураж имало гниене, при което изтичали големи количества отровни течности и попивали в почвата. Из цялата ферма били разпръснати стари селскостопански машини, покрити с ръжда и обрасли в бурени. Цялостната проверка е отнела на органите на реда цели два дни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.