1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. НАЗ е готова за национални протести

НАЗ е готова за национални протести

Снимка:

Правителството бави фатално четири от договорените с него искания на браншовата организация

На редовното си заседание, провело се на 10 март т.г. в гр. Хисаря, разширеният Управителен съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/ е обсъдил изпълнението на исканията, отправени към правителството у нас на 16 февруари 2011 г. Констатацията на ръководството на браншовата организация е, че по поставените шест конкретни искания, частично изпълнение имат само на две.

„От гледна точка на договорените срокове, съобразени със спецификата на сектора и подписания Меморандум между правителството на Р България и Управителния съвет на НАЗ, изразяваме тревога, че за краткия срок, който остава, ще бъде трудно изпълнението на поетите ангажименти от управляващите у нас“,  декларира позицията на браншовата организация нейния председател Радослав Христов. НАЗ счита, че всяко забавяне е фатално за сектора зърнопроизводство у нас.  В тази връзка излезе с дръзкото съобщение по време на "АГРА 2011", че „непоколебимо потвърждава искането си за оставка на министъра на земеделието и храните и организира национални протестни действия на 21 март тази година.  В рамките на деловите прояви на Международната селскостопанска изложба "АГРА 2011" Радослав Христов ръководи днес специална пресконференция в Конгресния  център на Пловдивския панаир. На нея той представи подробна презентация за дейността, структурата и същността на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Обяви и новата длъжност изпълнителен директор на НАЗ, която ще бъде изпълнявана от младата и амбициозна Наталия Тодорова.

В рамките на организирана от НАЗ дискусия Десислава Карчанова от Дирекция „Директни плащания“ на МЗХ представи позициите и политиката на агроведомството по реформата на ОСП, както и по проблемите с Агроекологичните плащания на земеделските производители у нас.  Експертът Александър Атанасов разясни стартгиращите плащания на стопаните при неизменния им ангажимент да опазват земите, попадащи в зоните на Натура у нас.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.