1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. НАЗ обявява ефективни протестни действия при неотпадане на задължението за монтиране на фискални и нивомерни устройства

НАЗ обявява ефективни протестни действия при неотпадане на задължението за монтиране на фискални и нивомерни устройства

От асоциацията настояват за отмяна на наредбата

На проведено на 9 септември 2015 г. заседание в гр. Стара Загора,  Управителният съвет на НАЗ взе следното решение:

НАЗ настоява за отмяна на задължението за монтиране на нивомерни и фискални устройства на съдовете за съхранение на гориво на земеделските производители, което те използват за селскостопанската си дейност. Поради невъзможност за прилагане на променените нормативни разпоредби и водената репресивна политика спрямо сектор „Зърнопроизводство”, на 12.10.2015 г., НАЗ пристъпва към ефективни протестни действия и гражданско неподчинение.

Припомняме, че през втората половина на юли ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводители организира демонстративно зареждане на тежка земеделска техника по бензиностанциите, с което показа на управниците, че изискванията на Наредбата са неприложими. Тогава, зърнопроизводителите за пореден път припомниха, че не ползват контрабандни горива и усилията на държавните органи за пресичане на каналите за незаконен внос, са насочени в грешна посока.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.