1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Нейно Величество Био Смокинята

Нейно Величество Био Смокинята

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред Министерството на земеделието

Сочни, вкусни, разтапящи сетивата смокини…. Това е лятото, нали? Затова на Фермерски фестивал на 15 август ще имаспециален ден, посветен на Нейно Величество Био Смокинята.

На демонстрацията в 12 часа ще има пресни смокини, които да опитате и оцените по достойнство. Ще има демонстрация и дегустация на чай от смокинови листа. Ще можете да опитате и домашно приготвено  сладко от зрели био смокини.

Био смокините за това издание на фестивала са производство на ферма от района на Сандански. Смокиновите им насаждения са създадени през 2013-2014 г. в района на едно от най – топлите и благодатни кътчета на България – Сандански, в с. Хотово. Мястото е с най-продължителното слънцегреене за България, което благоприятства за отглеждането на качествена продукция.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30  до 18:30 часа пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя… Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.

Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Район „Красно село“ и Сдружение  „За Земята“ , както и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.