1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Нова ера в растителната защита и хибриди за рекорди

Нова ера в растителната защита и хибриди за рекорди

Много добри новини представи Синджента на семинара на НАЗ

С много добри новини се представи Синджента на 8-мия национален семинар на НАЗ. Първата от тях е Програмата за защита на инвестициите на земеделците - AgriIlime, или с други думи - пари в брой при липса на дъжд. С програмата компанията ще възстановява до 20 % от средствата, инвестирани в продукти слънчоглед на Синджента.

Другата добра новина за земеделците е новият продукт ElatusEra - за топ контрол на ръжди и септория при всички култури. Силният му ефект се държи на активното вещество Solatenol.

Атрактивни са предложенията на компанията и в слънчоглед с продукти в различните технологии. Лидери по добиви са хибридите НК Неома - №1 в България, СИ Диамантис - нова генетика, СИ Бакарди - шампионът в Клийрфийлд Плюс технологията, както и СИ Неостар.

В Експрес технологията топ предложенията са Субаро HTS и Сумико HTS, а в конвенционалния сегмент - НК Конди и Едисон.

Синджента излиза с иновация и при царевицата. Това е новата технология за устойчивост и по-високи добиви при всякакви климатични условия - Артезиан. Продуктовата линия е представена с двата хибрида СИ Коринтос - 310 по ФАО и СИ Орфеус - 360  по ФАО. Нови предложения са хибридите Октеон с ФАО 400 и Зоан - 630 по ФАО. Друга изненада е новият инсектицид в рапица и житни – Евур.

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.