1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Няма нарушения при съхранението и транспорта на зърното в Ямболски регион

Няма нарушения при съхранението и транспорта на зърното в Ямболски регион

Снимка:

Проверени са 23 склада за зърно и една мелница

Няма фрапиращи нарушения при съхранението и транспорта на зърното в Ямболски регион, констатираха ревизорите от НАП - Ямбол при съвместна проверка с Националната служба по зърното и фуражите, Икономическа полиция и Министерство на транспорта. Проверени бяха 23 склада за зърно и една мелница, съобщи Дарик радио.

Целта на проверките бе да се установят произхода на зърното, да се инвентаризират наличните количества и съхранението на новата реколта, наличието на документи за произхода и експорта. Проверени бяха всички счетоводни документи и издадените касови бележки за извършени покупки и продажби, както и регистрациите като земеделски производители и по Закона за ДДС. В момента ревизорите изготвят справки за наличните количества в зърнобазите, като при разминаване с декларираните тонажи, обектите ще бъдат ревизирани допълнително. При предишни проверки от началото на годината ямболските ревизори разкриха опити за укриване на повече от 11 хиляди лева от търговци на зърно. Най-често измамите са свързани с ДДС.

Производството и търговията със зърнени култури е рисков за Ямболски регион бранш, заедно с отрасъл „Строителство”, където най-често са укривани данъци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.