1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. „Обединени за нашето бъдеще“ – под този надслов ще стартира Шестата национална среща на земеделските производители

„Обединени за нашето бъдеще“ – под този надслов ще стартира Шестата национална среща на земеделските производители

Мащабният земеделски форум, организиран от АЗПБ, ще се проведе от 14 до 16 февруари в Златни пясъци

Бъдещето на ОСП след 2020 г. и промените в настоящата ще бъдат във фокуса на Шестата национална среща на земеделските производители в България, която ще се проведе от 14 до 16 февруари в х-л Адмирал в курорт Златни пясъци край Варна. По време на най-мащабния земеделски форум у нас, организиран от АЗПБ, се очаква дискусия на високо ниво.

По традиция срещата ще събере неправителствени организации, експерти от държавната администрация, гости от ЕК И ЕП и представители на бизнеса.

„За да можем да имаме един представителен и на високо експертно ниво диалог, нашият подход като Асоциация беше да съберем трите страни в този диалог за ОСП – парламент, съвет и комисия“, подчерта Таня Дъбнишка, изп. директор на АЗПБ. „По тази причина наш гост ще бъде Чеслав Шекерски, председател на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕП, Михаил Димитру, зам.-директор на ГД АГРИ към ЕК и министър Румен Порожанов като председател на Съвета на министрите.“

Синхронът между институциите е изключително важен. Търсенето на консенсус до достигането на единно решение е сложен процес, подчерта още Таня Дъбнишка. Предстои до месец май да се проведат серия от заседания на Съвета на министрите, за да бъдат готови регламентите. Очаква се тогава да бъдат готови първите законови предложения, по които да тръгне дебатът в детайли между самите членки.

„Обединени за нашето бъдеще“ – това е надсловът, под който ще протече Шестата национална среща. Официалното начало ще бъде дадено от министър Румен Порожанов, който ще представи приоритетите на Министерството на земеделието за българското председателство на ЕС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.