1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Общинските ветеринарни служби имат капацитет да покрият работата по системата за идентификация

Общинските ветеринарни служби имат капацитет да покрият работата по системата за идентификация

Няма риск да останат нерегистрирани животни

Всички животни влизат в системата за идентификация чрез общинските ветеринарни служби. Частнопрактикуващите ветеринари нямат достъп до нея, ако не са сключили договори с Българската агенция по безопасност на храните. От животновъдните асоциации обаче не виждат в това драма.

Няма риск отпадналите и новородените животни да не бъдат вкарани в системата за идентификация, чрез държавните ветеринарни служби. Това коментираха за Агро ТВ Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите у нас и Бисер Чилингиров, председател на Националната овцевъдна асоциация. „Пари за крадене в държавата вече няма и нека всички се вземат в ръце и започнат да си вършат работата“, заяви Синапов по повод ветеринарните протести срещу Тарифата за държавната профилактична програма.

Общинските ветеринарни служби имат капацитет да покрият работата по системата за идентификация, категоричен е Синапов. „Докато всеки работи единствено за себе си, няма как животновъдството у нас да се развива успешно“, заяви от своя страна шефът на овцевъдите Бисер Чилингиров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.