Общинските ветеринарни служби имат капацитет да покрият работата по системата за идентификация

Няма риск да останат нерегистрирани животни

Всички животни влизат в системата за идентификация чрез общинските ветеринарни служби. Частнопрактикуващите ветеринари нямат достъп до нея, ако не са сключили договори с Българската агенция по безопасност на храните. От животновъдните асоциации обаче не виждат в това драма.

Няма риск отпадналите и новородените животни да не бъдат вкарани в системата за идентификация, чрез държавните ветеринарни служби. Това коментираха за Агро ТВ Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите у нас и Бисер Чилингиров, председател на Националната овцевъдна асоциация. „Пари за крадене в държавата вече няма и нека всички се вземат в ръце и започнат да си вършат работата“, заяви Синапов по повод ветеринарните протести срещу Тарифата за държавната профилактична програма.

Общинските ветеринарни служби имат капацитет да покрият работата по системата за идентификация, категоричен е Синапов. „Докато всеки работи единствено за себе си, няма как животновъдството у нас да се развива успешно“, заяви от своя страна шефът на овцевъдите Бисер Чилингиров.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.